Glavni izbornik

Cijena – 59.900,00 kn* (6 modula)

 • Obrazovanje u trajanju od 18 mjeseci (Full Time)
 • Obrazovanje u trajanju od 36 mjeseci (Part Time)
 • Praktični rad na projektima
 • Svi segmenti glazbenog poslovanja
 • Program je dio preddiplomskog studija
 • *Izražena cijena je za jednokratno plaćanje
 • Početak nove grupe: travanj 2020.

Info programa

Music Business obrazovanje usmjereno je na ljude koji žele živjeti od glazbe. Bilo da želiš samostalno i uspješno voditi svoju glazbenu karijeru ili predstavljati druge izvođače, organizirati festival ili razne evente, biti promotor ili voditi marketinške kampanje. Upoznat ćeš načine funkcioniranja glazbene industrije kroz povijest i sve ono što je donijelo novo, digitalno doba. Nauči ćeš koja je uloga izdavača, kako napisati ugovor, surađivati s medijima i dizajnerima, kako koristiti društvene mreže u svrhu promocije te razne marketinške i PR trikove te online alate.

Tvoja glazbena karijera počinje ovdje!

Music Business
 • Project Manager

 • Event Manager

 • Music Manager

 • Marketing Manager

 • Online Marketing Manager

 • Media Manager

*Polaznik može upisati individualne module

Moduli koji su dio pojedine diplome

Project Manager

Naučit ćeš kako pravilno komunicirati svoje glazbene ciljeve i upravljati efikasno svojim vremenom. Kako prezentirati proizvod, koje se marketinške metode koriste, kako biti uspješan u timskom radu? Ova i mnoga druga pitanja će ti pomoći pretvoriti ideju u uspješan projekt.

Event Manager

Imat ćeš sposobnost uspješno planirati, promovirati i realizirati event. Radit ćeš na financijama, u odnosima s javnošću, marketingu i prikupljanju sponzorskih sredstava. Također ćeš učiti o pravnim i sigurnosnim pitanjima.

Music Manager

Savjetuješ umjetnike i poznaješ financijsku, konstrukcijsku i organizacijsku strukturu u glazbenom marketingu, promociji i prodaji. Naučit ćeš kako se pravilno brinuti o financijama, ugovorima i licencama u glazbenoj industriji.

Marketing Manager

Nauči kako se postavljaju i razvijaju marketinške strategije – od ideje do realizacije te kako razmišljati u prodajnom sektoru. Učit ćeš kako analizirati ciljne skupine te dobiti uvid u posebnosti marketinga na glazbenom tržištu i tržišne specifičnosti.

Online Marketing Manager

Kako koristiti internet kao alat u kampanjama, kako online i offline tržišta komplementiraju jedno drugome? Naučit ćeš kako odabrati prikladne marketinške materijale i kako povećati prisutnost brenda u online svijetu.

Media Manager

Kako bi kvalitetno odabrali medijske kanale morate znati analizirati tržište. Učit ćeš kako razvijati vlastite koncepte i strategije, o medijskom pravu, uređivanju, vođenju budžeta i marketingu. Dobit ćeš znanje o dogovaranju poslova za pojedini sektor i vođenju PR-a za nove proizvode.

EMI Institute - Music Business
EMI Institute - Music Business
EMI Institute - Music Business

Trajanje obrazovanja

Ukupno trajanje obrazovanja ovisi o izabranoj količini individualnih modula. Svaki modul traje jedan semestar (6 mjeseci). Moguće je pohađati dva modula paralelno. U toj opciji ukupno obrazovanje traje 3 semestra (18 mjeseci), a ukoliko se pohađa modul jedan za drugim (jednom tjedno) ukupno obrazovanje traje 6 semestara (36 mjeseci).

Cijena obrazovanja

Cijena svakog modula iznosi 9.900,00 kn za jednokratno plaćanje, ukoliko se upiše diplomski studij koji se sastoji od 6 modula. Iznos za obrazovanje se može plaćati i kroz mjesečne rate, a u toj opciji cijena je 20% viša. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja oko financiranja obrazovanja, naš tim će ti rado pomoći.

* Validated by the

BA (Hons) Music Management

U suradnji sa University of West London.

Po završetku odabranih 6 modula dobit ćete diplomu UNITED POP akademije koja vam omogućava da se prijavite na akademijin preddiplomski studij Music Management. Preddiplomski studij se odvija u tri UNITED POP kampusa; Berlin, Köln i Beč. Nastava se izvodi vikendima, a kurikulum je odobren od strane University of West London.

University of West London (UWL), sa svojim „London College of Music“ & „London School of Film, Media and Design“ jedno je od najprestižnijih sveučilišta u Velikoj Britaniji. Popis polaznika koji su diplomirali je impresivan – najpoznatija imena koja predstavljaju dio glazbene povijesti su svakako Freddie Mercury (Queen) and Pete Townshend (The Who). Noviji polaznici koji su diplomirali i ostavili trag uključuju Roberta Ortona (Grammyjem nagrađivani audio inženjer), Ben Baptie (audio inžinjer, U2 & Tom Odell), Alex da Kida (glazbeni producent), Rebecca Harris (Oscarom nagrađivana za svoj rad na filmu “The Silent Child”) i Fodhla Cronin O’Reilly (filmska producentica nominirana za Oscara). University of West London ima odličnu reputaciju pri zapošljavanju polaznika: čak 98% diplomiranih se zapošljava ili nastavlja s edukacijom unutar 6 mjeseci od završetka studija. (HESA employment performance indicator 2018.)