Glavni izbornik

Upiši se već danas!

 • Obrazovanje u trajanju od 18 mjeseci
 • Preko 1200 nastavnih sati obrazovanja
 • Rad na Cubase, Ableton i Native Instruments softveru
 • Program je dio preddiplomskog studija
 • Praktični rad na vrhunskoj audio opremi
 • Obrazovanje vodi do BA* diplome
 • Početak nove grupe: listopad 2020.

Info programa

Ako želiš sveobuhvatno obrazovanje temeljeno na praktičnom radu uz vrhunsku opremu, United POP diploma iz audio inženjeringa savršen je izbor za tebe. Kvalitetnim programom u trajanju od 18 mjeseci, dvije školske godine, savladat ćeš sve izazove iz svijeta glazbene produkcije i audio inženjeringa. U dijelu obrazovanja glazbene produkcije suvereno ćeš vladati radom u studiju na profesionalnoj opremi i konzolama velikog formata te procesom snimanja, miksanja i masteringa, a u dijelu obrazovanja za produkciju elektroničke glazbe zvuka naučit ćeš sve bitne elemente sinteze i dizajn zvuka. U tvoje obrazovanje ulazi i produkcija i dizajn zvuka za film i video igre, Surround zvuk, mastering i akustika prostorija. Audio inženjering program obrazovanja donosi ti diplomu s kojom možeš nastaviti obrazovanje na preddiplomskom studiju BA (Hons) Music Technology Specialist.

Audio Engineer
 • Music Production

 • Sound Technician

 • Sound Engineer

 • Electronic Music

 • Music Designer

 • Music Assistant

*Polaznik može upisati individualne module

Moduli koji su dio Audio Engineer diplome

Music Production

Modul glazbene produkcije temelji se na studijskom snimanju instrumenata, rad na softveru za glazbenu produkciju i osnovnoj obradi audio signala. Naučit ćeš kako postaviti glasnoće mikrofona, učitati audio i MIDI zapise te samostalno snimiti bend. U procesu ćeš naučiti osnove teorije zvuka i struje, o samom procesu snimanja, instrumentima te protoku signala analognih konzola.

Sound Technician

Modul predstavlja nastavak obrazovanja nakon glazbene produkcije i proširuje znanje snimanja i obrade signala te uvodi proces miksanja. Naučit ćeš sve o naprednoj digitalnoj tehnologiji, procesorskoj sekciji i efektima, kako miksati i dokumentirati snimku, Surround zvuku te zvučnicima i pojačalima, a tvoj praktični dio će biti ispred analogne konzole velikog formata.

Sound Engineer

Ovaj modul predstavlja treći stupanj Audio Engineer diplome te donosi napredne tehnike snimanja i miksanja zvuka koristeći digitalne i analogne uređaje. Naučit ćeš upravljati procesom snimanja u stereo i surround polju, upravljati tehnologijom u radijskom emitiranju i prijenosu signala, o akustici prostorija, masteringu, dokumentaciji finalnog proizvoda i glazbenom menadžmentu.

Electronic Music

Modul za produkciju elektroničke glazbe uvodi te u svijet programirane i dizajnirane glazbe. Koristeći prave programe i alate uz naučeno gradivo stvarat ćeš svoje prve zvukove, naučit ćeš koristiti MIDI i audio zapise te ih uređivati i obrađivati koristeći procesore i efekte, slagati i uređivati ritam, upravljati brzinom zapisa te koristiti virtualne instrumente za sintezu i dizajn zvuka.

Music Designer

Modul obrazovanja koji donosi naprednu produkciju elektroničke glazbe uz dizajn zvuka za film i video igre. Naučit ćeš sve o naprednoj obradi zvuka, naprednoj FM, AM, Wavetable i Physical Modeling sintezi zvuka, osnovama digitalne tehnologije i masteringu te o skladanju i naprednim aranžmanima. Music Designer je tvoj drugi napredni korak u produkciji elektroničke glazbe.

Music Assistant

Kada se spoje pravi akord, ritam i zvuk nastaje pjesma. Naučit ćeš sve o tonovima, akordima i glazbenim intervalima te kako ih odsvirati na klavijaturi. Bit ćeš u mogućnosti zapisati kompoziciju koristeći notno sučelje te stvarati svoja glazbena djela bilo kojeg glazbenog stila. Uz poznavanje audio tehnologije glazbena teorija dolazi kao zaokružena cjelina u profesionalnoj audio produkciji.

EMI Institute - Audio inženjering
EMI Institute - Audio inženjering
EMI Institute - Audio inženjering
EMI Institute - Audio inženjering
EMI Institute - Audio inženjering
EMI Institute - Audio inženjering

Trajanje obrazovanja

Ukupno trajanje obrazovanja iznosi 18 mjeseci, 9 mjeseci po jednoj školskoj godini. Predavanja u učionici se izvode 2 puta tjedno po 4 fizička sata, uz 6 sati tjedno praktičnog rada u vrhunskim prostorijama škole.

Cijena obrazovanja

Iznos za obrazovanje se može plaćati i kroz mjesečne rate, a u toj opciji cijena je 20% viša. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja oko financiranja obrazovanja, naš tim će ti rado pomoći.

* Validated by the

BA (Hons) Music Technology Specialist

U suradnji sa University of West London.

Po završetku odabranih 6 modula dobit ćete diplomu UNITED POP akademije koja vam omogućava da se prijavite na akademijin preddiplomski studij Music Technology Specialist. Preddiplomski studij se odvija u tri UNITED POP kampusa; Berlin, Köln i Beč. Nastava se izvodi vikendima, a kurikulum je odobren od strane University of West London.

University of West London (UWL), sa svojim „London College of Music“ & „London School of Film, Media and Design“ jedno je od najprestižnijih sveučilišta u Velikoj Britaniji. Popis polaznika koji su diplomirali je impresivan – najpoznatija imena koja predstavljaju dio glazbene povijesti su svakako Freddie Mercury (Queen) and Pete Townshend (The Who). Noviji polaznici koji su diplomirali i ostavili trag uključuju Roberta Ortona (Grammyjem nagrađivani audio inženjer), Ben Baptie (audio inženjer, U2 & Tom Odell), Alex da Kida (glazbeni producent), Rebecca Harris (Oscarom nagrađivana za svoj rad na filmu “The Silent Child”) i Fodhla Cronin O’Reilly (filmska producentica nominirana za Oscara). University of West London ima odličnu reputaciju pri zapošljavanju polaznika: čak 98% diplomiranih se zapošljava ili nastavlja s edukacijom unutar 6 mjeseci od završetka studija. (HESA employment performance indicator 2018.)